Nieuw!
[Update] Je Bloomsite is nu razendsnel!

We hebben geweldig nieuws over de prestaties van jouw Bloomsite en willen dit graag met je delen!

Wat is er verbeterd?

We weten hoe frustrerend een trage website kan zijn. Daarom hebben we hard gewerkt aan oplossingen om Bloomsite sneller te maken.

We hebben de eerste twee (van drie geplande updates, waarover we eerder hebben gecommuniceerd) gecombineerd en succesvol uitgevoerd.

Dit betekent dat jouw Bloomsite nu direct merkbaar sneller is!

Dankzij deze updates zul je merken dat zowel de voorkant als de achterkant van je Bloomsite veel sneller zijn. Het beheren en bewerken van je site wordt nu een stuk prettiger en efficiënter.

Ook laden de pagina's voor je bezoekers veel sneller (zo goed als direct), wat zorgt voor een betere gebruikerservaring.
Vrijwel alle pagina’s aan de achterkant van je Bloomsite laden nu binnen 1 tot 3 seconden, (wat eerder tussen de 5 en 15 seconden duurde). De piekbelastingen die de laadtijd soms langer dan 20 seconden maakten, zijn nu volledig verdwenen door de geoptimaliseerde achtergrondprocessen.

Wat hebben we gedaan?

1. Gerichte systeem-lading:

  • We hebben ervoor gezorgd dat systemen alleen worden geladen als ze echt noodzakelijk zijn. Eerder liet ik al weten dat WordPress standaard alle systemen op elke pagina inlaadt, wat zorgt voor erg complexe en zwaar te laden pagina’s.
    Onze oplossing voorkomt vertragingen en zorgt voor een snellere ervaring.
  • We hebben een paar functies aangepast of verwijderd om de snelheid te verbeteren. Een belangrijke wijziging is dat de SEO-functie op de overzichtspagina's van 'Pagina's' en 'Berichten' is verwijderd. Deze functie veroorzaakte namelijk grote vertragingen en we konden dit niet op een andere manier aanpakken. Je kunt de SEO-functie nog steeds gebruiken als je een pagina of bericht bewerkt.

2. Optimalisatie van achtergrondprocessen:

  • We hebben ervoor gezorgd dat achtergrondprocessen nu elke 15 minuten draaien in plaats van elke minuut. Dit vermindert de belasting op de server drastisch.
  • We hebben alle Bloomsites in 15 groepen verdeeld, zodat de achtergrondprocessen op verschillende momenten draaien. Hierdoor draaien de achtergrondprocessen nooit op meer dan 40 Bloomsites tegelijk, wat zorgt voor een gelijkmatige belasting van de server.
  • We hebben de timing van deze processen aangepast. Sommige draaien elke 15 minuten, andere elk uur, sommige een paar keer per dag, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Veel van deze processen laten we 's nachts draaien, zodat de server overdag meer capaciteit heeft voor jou en je bezoekers.
  • We legen en vernieuwen de cache van de Bloomsite nu twee keer per dag. Dit zorgt ervoor dat er altijd een recente versie van de website direct beschikbaar is voor bezoekers. Hierdoor laden de pagina's op je Bloomsite vrijwel direct wanneer iemand deze bezoekt!

Visual Builder

We willen je laten weten dat de Visual Builder, waarmee je de pagina’s bouwt en bewerkt, in deze updates nog niet is verbeterd. Dit is een mega groot project, waar al een lange tijd aan wordt gewerkt. Met de lancering van Bloomsite 2.0 zal de Visual Builder volledig vernieuwd en veel sneller worden gemaakt.

Hoewel we nog niet precies kunnen zeggen wanneer dit klaar is, kunnen we je verzekeren dat het wachten de moeite waard zal zijn. De nieuwe Visual Builder is volledig gericht op snelheid, waardoor alles in de Visual Builder vrijwel direct zal laden.

Feedback en controle

We willen je vragen om in te loggen op je Bloomsite en zelf te ervaren hoe groot de snelheidsverbetering is. Daarnaast horen we het graag als je problemen tegenkomt.

Het gericht laden van systemen op bepaalde pagina's is zeer ingewikkeld geweest, dus we hebben veel tests gedaan om ervoor te zorgen dat alles goed blijft werken.

Echter kan dit nooit feilloos zijn, omdat elke Bloomsite anders is. Het kan dus zijn dat hier en daar kleine foutjes opduiken.
Zodra we van klanten horen over een probleem, lossen we dit zo snel mogelijk op en brengen we een update uit voor alle andere Bloomsites.

We staan altijd voor je klaar

We begrijpen dat veranderingen soms vragen kunnen oproepen of dat er onverwachte problemen kunnen optreden.
Daarom willen we benadrukken dat we er altijd voor je zijn.

Als je bijvoorbeeld merkt dat de snelheid van jouw Bloomsite nog niet voldoende is verbeterd, of als je andere zorgen of vragen hebt, horen we dat graag!

Open en eerlijke communicatie is voor ons heel belangrijk en we willen er zeker van zijn dat je tevreden bent met onze software en service.

Dank je wel voor je geduld en vertrouwen terwijl we werken aan deze belangrijke verbeteringen.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op via e-mail of de support widget op je Bloomsite.

Groetjes
Het Bloomsite Team!